2012. január 21., szombat

Körömvirág szappan shea-vajjal száraz, ekcémás bőrre

Ez a szappan jázmin illatú, körömvirág szirmokkal készítettem, és ebben is kizárólag 100%-os természetes alapanyagokat használtam.
Összetevői: pálmavaj, kókuszvaj, olívaolaj, shea-vaj, Nátrium Hidroxid és desztillált víz.

/Utóbbi kettő nélkül nincs elszappanosítási folyamat, és szappan sincs ;-) /




Szép, pasztell-sárga színét a körömvirágtól kapta, remélem, hogy az érés 4 hete után is ugyanilyen gyönyörű, természetes színű marad :-)
Azért tetszik nagyon, mert viszonylag kemény, így nagyon szépen kifordult az öntőformából, tökéletesen visszaadva annak térbeli formáját, apró részleteit. Ez itt egy napraforgó virág:


Ezen a képen az ikertestvérével, egy szép, kézbe simuló, klasszikus szappanformájúval mosolyognak ránk :-)
Utóbbi mélyedésébe kiáltott egy virágszirom után, ennek nem tudtam ellenállni :-)



Nagyon várom a februárt, mert akkorra megszületnek a kiskecskék, és újra lesz kecsketejem, először ezzel a shea-vajas recepttel fogom kipróbálni, mert ez a szappan nagyon jól sikerült, tetszik nekem!




Az összetevők közül az olívaolaj és a shea-vaj bőrápoló tulajdonságait emelem ki. Az olívaolaj bőrnyugtató, sebgyógyító hatású, gazdag E és A vitaminban, emeli a bőr immunitását, növeli a többi alapanyag hatásfokát.
A shea-vajnak is hasonlóan áldásos tulajdonságai vannak, közülük az egyik legértékesebb, hogy hosszan tartóan hidratál. Segíti a sejtregenerációt, a bőr öngyógyító képességét,  ránctalanító és gyulladáscsökkentő hatású.



Az sem elhanyagolható, hogy természetes fényvédő hatással bír.
A körömvirág gyógyhatásának egy része túléli az elszappanosodást, így érvényesülhet a benne lévő flavonoidoknak köszönhető antibakteriális és gyulladásgátló hatása. E vitamint szintén nagy mennyiségben tartalmaz.



Mindezek után nem meglepő talán, ha ezt az összetételű szappant 
száraz, vízhiányos, ekcémás bőrűeknek (pikkelysömör, övsömör)  
ajánlom kézmosásra és a testfelület teljes tisztán tartására is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése