2012. február 15., szerda

Aloe-verás szappan shea-vajjal és kamillaolajjal

Aloe-vera, shea vaj, kamillaolaj, spirulina, kamilla virágzat
Ez a finom szappan friss aloe-vera növény hozzáadásával készült, de van benne kamilla virágzat, kamillaolaj és ápoló shea-vaj is bőven.

Illat nélkül készítettem, mert vannak, akiket még a gyógyszerkönyvi tisztaságú, 100%-os illóolajok is allergizálnak.
A természetes illatban viszont lehet érezni a kamillát és a zöld aloét.

Spirulinát (tengeri algaport) tettem, mert ez hasznos is, meg illik is a használt adalék növényekhez.

A spirulináról még nem írtam, most megteszem: a tengeri alga értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek elsősorban a bőr vízháztartásának normalizálásában és anyagcsere-folyamataiban játszanak szerepet, de megszüntetik a száraz bőr irritációját is.
Lassítják az öregedési folyamatot, védik a napsugárzásnak kitett bőrt.
Nem csak a száraz, érzékeny bőröknek használ, ugyanis szabályozza a faggyúmirigyek működését, ezért aknés bőrök kezelésében is hatékony.
Zsíroldható vitaminjai vitalizálják, regenerárlják a bőrt, és gátolják öregedését.

Aloe-vera, shea vaj, kamillaolaj, spirulina, kamilla virágzat

Az aloe-vera növény képes gyógyítani a bőr kisebb sérüléseit és az ekcémát, pikkelysömört is. Antibakteriális, gombaölő és kollagén-termelés serkentő hatása is ismert.
Kevesebben tudják, hogy az aloe-verát négyszer gyorsabban szívja be a bőr, mint a vizet és segít nyitva tartani a sejteket és felszívni a nedvességet, tápanyagokat.

Igazságtalan azonban az összetevők közül említés nélkül hagyni a kamillaolajat, amit sk. készítettem, az ún. macerálási eljárással.
Ez nem más, mint a száraz növény (adott esetben: kamilla virágot) olajban történő "áztatása". A művelethez türelem kell; valamire való macerátum min. 3-4 hónapig készül!
Ebbe a szappanba 4 hónapos kamilla-macerátum került, ami sűríti a kamilla virágjának összes áldásos hatását:  nyugtató, bőrlágyító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású.

Ez a gyógynövényes szappan normál, száraz és érzékeny, irritált és beteg bőrre a legalkalmasabb tisztálkodó szer!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése