2012. május 11., péntek

Kecsketejes szappanok

A szappankészítők türelmetlenül várják a tavaszt.
Hogy miért?
Azért, mert ilyenkor hozzák világra a kecskemamák a gidákat! Ezután kis idővel folyamatosan ellátnak minket értékes tejükkel :-)

A kecsketejes természetes szappan méltán népszerű, hiszen megoldást kínál nagyon sok embernek, aki bőrproblémával él együtt, vagy egyszerűen óvja az egészségét, mert gondol a jövőjére.

Ezek a szappanok nem csodaszerek (a beteg nem fog meggyógyulni tőle!), de
  • kíméletesen tisztítják és fertőtlenítik a teljes testfelületet, mert lúgos kémhatásúak
  • a tisztálkodás után nem húzódik a bőr, valóban nem szárít - azonnal visszazsírozzák a bőrt
  • használatuk után így mellőzhetőek a testápoló készítmények és arckrémek
  • elérhető alternatívát kínálnak az egészség- és környezettudatos fogyasztóknak (Neked! :-)) a bolti, mérgező összetevőket tartalmazó készítményekkel szemben (melyek színesek, szagosak, habzanak, 7 nyelven beszélnek és drágák - csak éppen senki nem vizsgálta még a hosszú távú hatásukat!)
A környezeti ártalmak következményeképpen egyre több beteg, vagy "csak" érzékeny bőrű gyermek és felnőtt él közöttünk. A kínzó tüneteket enyhíti, meg is szünteti a valóban természetes szappan.

A valóban szón hangsúly van, igen, mert ezt is "hamisítják" ám!

El ne hidd egy ciklámen-lila szappanról a "kézműves" vásárban, hogy céklaporral színezték, ugyanis annak a színét a lúg tönkre teszi! Bizony, az csak mesterséges színezék lehet. A természetes szappanban nagyon kevés természetes adalék tartja meg valódi színét, a legtöbb növény megbarnul...)

Tehát végre, itt a kecsketej-szezon, készülhetnek a valódi, természetes, kecsketejes szappanok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése