2012. január 1., vasárnap

Problémád van a bőröddel?

 "biztonságosabb lenne a kozmetikumainkat megenni, mintsem magunkra kenni"

Talán már találkoztál azzal a ténnyel, hogy ha nem vigyázol tudatosan az életmódodra, akkor szervezetedet óráról órára tőle idegen, mesterséges, - és hidd el, nem túlzok! - mérgező anyagokkal terheled.

Azt már bizonyára tudod, hogy nagyon nem mindegy, mit és milyen minőségű ételt eszel, hiszen az utóbbi két évtizedben nagyon sok mindent megtanulhattunk ebben a témában, ami nagyon jó.
Sokat "beszél" erről a média, és divatos téma is, akárcsak az alternatív gyógymódok, a keleti felfogású gyógyítás, de említhetném a spirituális világkép előtérbe kerülését is.

És ez nagyon jól van így!
Nagyon igazságos.
Tessék? Hogy miért írom ezt?

Azért, mert nagyon jó, hogy mindenki eldöntheti az infók befogadása után, hogy tudatos vásárlóvá válik-e, vagy sem, behódol-e a fogyasztói társadalomnak, VAGY hátat fordítva annak, szemléletet és életmódot vált.
Persze, nem lehet egyik napról a másikra, több okból sem.
De valahol el kell kezdeni! És nem kifogásokat keresni.

Nem tűztem célul a "megváltásodat", de a lehetőséget megkapod, hogy elkezdd magadat megváltani  :-)
No és azokat is, akiket nagyon, nagyon szeretsz...!
(Igen, egy újabb felelősség.)

Ha még nem tudod, hogy testápoló szereidben és a lakásodban, - és úgy általában - a környezetedben, életedben tengernyi mérget (!) kensz magadra, akkor itt az ideje, hogy elolvasd egy átlagos, bolti tusfürdő összetevői listáját... Mielőtt ösztönből kihajítanád a kukába, olvass csak utána, minek a rövidítése az SLS például... ne ugord át azt a részt se, ahol arról írnak, hogy gyakorlatilag minden egyes kozmetikai szerben van szintetikus színező- és illatanyag.
Találkozni fogsz azzal a ténnyel is, hogy bőrödön keresztül 2x olyan gyorsan szívódik fel minden, mint a tápcsatornádon keresztül!

Ezen az oldalon olvass, ha még új számodra a téma - itt konkrétan a mérgekről is tájékozódhatsz.
Van egy másik ajánlatom is, ha igazán profi szeretnél lenni (vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy).

Mielőtt sértve éreznéd magad, amiért feltételeztem, hogy a fenti okosságokat korábban nem, vagy nem nagyon ismerted, gyorsan elnézésedet is kérem!
Ha mindez már lerágott csont számodra, és pont azért jöttél, hogy kipróbáld és élvezd a jó és garantáltan egészséges szappanjaimat, akkor már csak az a dolgom, hogy megerősítselek:
jó helyen jársz; megtaláltad, kerülj beljebb, és válassz :-)

A kecsketejes, gyógynövényekkel készült kézműves szappan ember- és környezetbarát termék.
Kiválóan tisztít, de nem szárítja ki a bőrödet, mint a bolti szappanok.
Ez azért lehetséges, mert minőségi, étkezésivel megegyező minőségű növényi olajokat tartalmaz, így azonnal vissza is zsírozza a bőrt! 
A kecsketej, tehéntej, joghurt bőrre nézve is áldásos hatása bizonyított tény.
Nem tartalmaz sem mesterséges illatanyagokat, sem tartósítószert, állatkísérletekhez és semmilyen élőlény bántalmazásához nincs köze.

Ekcéma, pikkelysömör, övsömör, száraz, irritált bőr esetén ezek a szappanok jelentősen enyhítik a kellemetlen, gyakran fájdalmas tüneteket!
Ajánlom az érzékeny bababőrre, és pattanásos tini bőrre is.
Mindenkinek, aki fontosnak tartja saját és családja egészségét, aki szereti kényeztetni magát valamivel, ami elérhető (nem is drága, nem is hizlal:-)) és örömét leli a hétköznapi csodákban...


Nos, a döntés a kezedben van... !



UI.: a szappan kontra tusfürdő kérdéshez pedig csak annyit, hogy a szappan lemosásához sokkal kevesebb vizet használunk el tusolásnál!
Ja, és ki kell próbálnod, milyen az, amikor mákszemek, levendula- vagy körömvirágszirmok úszkálnak körülötted, miután letusoltad őket a bőrödről :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése