2012. január 3., kedd

Kecsketejes, shea-vajas szappan rózsaszín- és fehér agyaggal, körömvirággal

10 db, 9-17 dkg

Ez a kecsketejes szappan a tavalyi kecsketej-készletem utolsó adagjából készült, most már csak márciusban lesz kecsketej-szappan, így érdemes bekészletezni belőle, hogy kitartson az újabb érésű szappanokig.

Ez a szappan 33 %-ban tartalmaz házi kecsketejet, a felhasznált növényi olajok összetételének és a hozzáadott körömvirágszirmoknak, valamint a kétféle kozmetikai agyagnak köszönhetően kiváló ápolószere a száraz, vízhiányos és/vagy érzékeny bőrnek.


Használhatóság szempontjából a viszonylag kemény, ezért tartós a szappan, vagyis nem kopik, fogy el gyorsan. 
Ha rendszeresen használsz természetes, kézi készítésű szappant, akkor tapasztaltad már, hogy a kemény szappanok egy jelentős hányada gyengén habzik?
No, ez a kisebbségbe tartozik, mert nagyon jó habzású, ugyanakkor ápoló hatása is igen magas, utóbbit az olívaolajnak, shea-vajnak és ricinusolajnak köszönheti - természetesen :-)

Összesen 2-2 db szív- és rózsaforma, 6-7 dkg

A kecsketej bőrre gyakorolt áldásos hatásait annak köszönheti, hogy testhőmérsékleten hatóanyagai azonnal felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott hatni kezdenek.
Gyulladáscsökkentő hatásával gyógyítja a bőrallergiát, ekcémát, pattanásos bőrt, száraz és érzékeny bőrt, gombás fertőzést, korpás fejbőrt, a nap- és fémallergiát. 
Hetvennél is többféle ásványi anyagot, Q10 koenzimet, számtalan vitamint, tejfehérjét, tejsavót, tejzsírt, nyomelemeket is találunk benne.
Mindezek óvják a bőrt, élénkítik a vérkeringést, megőrzik rugalmasságát a kollagén- és elasztinrostok képződésének serkentésével. 
Ráadásként: lúgos kémhatása visszaállítja a bőr normál PH-ját!

Összesen 2-2 db szív- és rózsaforma, 6-7 dkg
A felhasznált növényi olajok: kókuszolaj, pálmaolaj, olívaolaj, ricinusolaj, shea-vaj, melyek bőrápoló tulajdonságairól a blogban is hamarosan olvashatsz majd.


Kétféle kozmetikai agyagot is tettem bele azért, hogy minél magasabb legyen a szappan ápoló hatása a normál, száraz és vízhiányos, érzékeny bőr táplálása érdekében: fehér és rózsaszín agyagport. 
Mindkettő csodás ápolószere ezeknek a bőrtípusoknak, ugyanis nem borítják fel a bőr természetese zsír-háztartását, a kecsketejjel párosítva pedig nem túlzás bombabiztos tisztálkodószer-választássá minősíteni :-)


A szappan természetesen szép színeit az agyagporok adják, díszítésként virág- és szívformákat tettem a tetejére dermedés előtt - ez a szelet formájú szappankákra igaz, a szív- és rózsaformákra nem vonatkozik.


Illatukat a 100%-os édesnarancs és grapefruit illóolajoknak köszönhetik.

10 db, 9-17 dkg


Kedves egészségedre! :-)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése